Szponzorált tartalom

fog implantátumok
fog implantátumok

Bevallom őszintén, nekem a fog implantátumok világa meglehetősen idegen volt sokáig – egészen addig, amíg szóba nem került, hogy nekem is kell valamilyen fogpótlás.

Hát, eléggé lesújtva éreztem magam, de szembe kellett néznem a ténnyel, ugyanis rettentően zavartak már a foghúzások okozta hézagok.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a fogai jól bírják a strapát, és sajnos az enyémek különösen rosszul viselik a mindennapokat.

Mivel már nem csak szégyelltem, hanem funkcióbeli problémákat is okozott a fogaim közti buszmegállónyi tér, így nekiláttam fogorvost keresni.

Pesten még sosem voltam fogorvosnál, így a Google-t hívtam segítségül, ahol utána tudtam keresni a fog implantátumok témakörének.

Sok érdekes oldalba botlottam bele, de a legszimpatikusabbnak végül a fogorvosbudapest.info-t jelölném meg, ha választani kellene.

Itt átfogó információkat kaptam a fog implantátumok kérdéseivel kapcsolatban: mindenről írnak az alapoktól kezdve egészen az ápolás fontosságáig.

Tetszett, hogy itt sokkal hétköznapibb módon írták le a különféle kezelések tudnivalóit, mint másol.

Itt nem éreztem magam olyan hülyének, mint más oldalak esetén, ahol a rengeteg szakszöveg csak megfájdította a fejem, de érdemi infóval nem gazdagított.

Az oldalon olvasottakból tudtam meg például, hogy a fog implantátumok jelenleg az egyik legmodernebb fogpótlási eljárásnak számítanak, és itt tényleg olyasmi lesz a végeredmény, mint egy valódi fog esetében – köszönhetően a speciális módszernek.

A pótfogakat itt az állkapocsba rögzítik egy kicsike csavar segítségével, így nem kell ki- és bepakolgatni őket, mint a műfogsor esetén, ráadásul nem is a saját fogunkhoz rögzítik, mint a hidaknál.

Utóbbit már egyébként korábban is akartam, de pont úgy húzkodták ki a fogaim, hogy nem volt olyan fog, amihez rendesen rögzíteni lehetett volna a hidat, szóval buktam ezt az opciót.

A fog implantátumok jó megoldásnak tűntek számomra, de nem akartam laikusként rögtön dönteni és beleélni magam a dologba – jobb ötletnek láttam, ha felhívom őket és kérek egy időpontot.

Nagyon kedvesek voltak a hívás során, ami megnyugtatott és rögtön bizalmat ébresztett bennem.

A rendelőbe könnyen odataláltam, és élőben sem kellett csalódnom szerencsére.

A hangulat végig oldott volt, nagyon laza és aranyos mindenki abban a rendelőben.

Egyébként kiderült, hogy tényleg van lehetőség a fog implantátumok behelyezésére.

Mivel komolyan gondoltam a dolgot, egyeztettünk is egy időpontot, amikor majd először elkezdik rendbe tenni a fogaim, ez ugyanis létfontosságú lépés, ha ilyen komoly beavatkozás előtt állunk.

Betömik vagy kihúzzák az összes rossz fogam, plusz megtanítanak majd a helyes fogápolásra is, hogy minél tovább bírják majd a vadiúj fogacskáim, amiket beültetnek majd.

Tudom, még hosszú az út odáig, hogy a fogsorom ne olyan legyen, mint valami morzejel, de kitartó vagyok és bizakodó – hiszem, hogy a fogorvosbudapest.info csapatával megvalósulhat az álmom, miszerint nekem is egyenletes, csodaszép mosolyom lesz.

Ja, és nem utolsó sorban harapni is fogok tudni a mosoly mellett, ez sem utolsó!